CNC Rezanje Metala

Pružamo uslugu preciznog i brzog gasnog i plazma rezanja metala

Ukoliko tražite pouzdanog dobavljača za gasno i plazma rezanje metala i limova po povoljnim cenama, mi smo tu za vas.

Ukoliko tražite pouzdanog dobavljača za gasno i plazma rezanje metala i limova po povoljnim cenama, mi smo tu za vas.

Gasno rezanje: čelik do 100 mm

Plazma: nerđajući čelik (inox) do 10 mm – celik do 15 mm

Vašem projektu ćemo se posvetiti s maksimalnom pažnjom i dati zadatak obaviti u dogovorenom roku.

Za izradu neobavezujuće ponude pošaljite nam nacrte pozicija za svoj projekt u dwg ili dxf formatu.

Cena rezanja metala izračunava se u zavisnosti od dužine reza pozicije, vrste i debljine materijala.

CNC

Zarad svojih potreba za CNC preciznim krivolinijskim rezanjem, proizvodni pogon smo unapredili CNC obradnim centrom. U svom proizvodnom programu raspolažemo sa CNC masinom radnih dimenzija 1000 x 2000 mm za plazma i gasno rezanje.

Sta je CNC mašina?

U današnje vreme mašinska industrija je nezamisliva bez savremenih CNC (Computer Numerical Control) mašina. CNC mašine imaju manje-više iste delove kao i stare, ručno kontrolisane mašine. Bitna razlika je dodatak kontrolne (CNC) jedinice i servo motora na sve osovine. CNC računa koordinate gde koja osovina treba da bude i kontroliše servo motore koji kroz kugleni šaraf (Ball screw) pomjeraju alat, ili obrađivani deo, (glodalica).

Glavne prednosti CNC masina u odnosu na tradicionalne su automatska operacija i prilagodljivost.

Automatska operacija podrazumeva da je neobavezno prisustvo čoveka pri radu sto znatno ubrzava proces proizvodnje i čini proizvod jeftinijim.

Prilagodljivost je od velikog značaja ako ce mašina koristiti za proizvodnju raznolikih delova. Tada je jednostavnim menjanjem programa (G koda) moguće postići izradu delova raznih dimenzija i oblika.

Plazma rezanje metala

Plazma CNC rezanje metala pri kome je izvor toplotne energije električni luk. U industrijskoj upotrebi je od 1960 godine i upotrebljava se za rezanje svih vrsta elektroprovodljivih metala. Po tom postupku mi imamo mogucnost rezanja materijala debljine do 15 mm a može se upotrebljavati za rezanje tankih materijala (uobičajeno od 1 mm). Brzine rezanja su veoma velike, zato je postupak veoma produktivan.

Gasno rezanje metala

Gasno rezanje metala CNC mašinom, pri kome toplotnu energiju dobijamo iz gasa kiseonika i gorivog gasa. To je najstariji postupak u upotrebi za rezanje konstrukcijskih čelika debljina od 5 do 100 mm. Daje veoma dobre rezultate kada je potrebno izrezati veće debljine metala.